| Receptek : Grillezett kecskesajt zöldsaláta halmon |
Grillezett kecskesajt zöldsaláta halmon
2014.11.25. 00:59
A sajt igen jól harmonizál a zöldsalátán. Lehetőleg ne használjunk fejes salátát.
A sajtot kb. 1 cm vastagra vágjuk. Az előforrósított grillre helyezzük és kevés oliva olajon mindkét oldalát aranysárgára pirítjuk. Fontos, hogy a grill igen forró legyen, különben pirulás nélkül csak szétolvad a sajt. A sajt igen jól harmonizál a zöldsalátán. Lehetőleg ne használjunk fejes salátát. A salátához oliva olajjal, pár csepp citromlével és valamilyen nemes ecettel (pl. málna, eper, balzsam, sherry, stb.) dresszinget készítünk. A dresszinget csak akkor keverjük el a salátával, ha a sajt már tálalásra kész. A salátát ki lehet egészíteni további ízfokozókkal, pl. felülről megszórhatjuk a tálalás befejezéseként vajban pirított szemlekockákkal (pl. sóval, borssal, petrezselyemmel, fokhagymával vagy rozmaringgal ízesítve), vagy pirított magokkal (pl. tök, szezám, napraforgó, stb.) A sajt melegen kerüljön a salátára. Mivel rossz hővezető nem fogja átadni a meleget, ami által a saláta összeeshetne.
| |